Nyhetsbrev 2017
Kalendarium
Nyhetsarkiv
Äldre nyhetsbrev

SÖK MEDARBETARE

  SÖK MEDARBETARE/
  WEBBPLATS

  Skicka sida

  2018-01-26

  Årets Specialpris på Återvinningsgalan

  Igår den 25 januari deltog Wistrand Advokatbyrå i Återvinningsgalan, där vi för nionde året i rad fick äran att dela ut Årets Specialpris. Galan ägde rum på Berns i Stockholm, och Åsa Domeij som är hållbarhetschef på Axfood var den som tog hem priset.

   

  Återvinningsgalan arrangeras årligen av facktidskriften Recycling & Miljöteknik tillsammans med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Under en helkväll premieras innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar i återvinningsbranschen. Wistrand är kategoripartner till galan, och får således dela ut pris inom Årets Specialpris. Utmärkelsen går till ”det företag eller den person som på ett enastående och förtjänstfullt sätt verkat för att lyfta fram svensk avfalls- och återvinningsindustri till världsledande och satt fokus på svenskt kunnande inom detta område såväl nationellt som internationellt”.  

   

  Motiveringen för årets pristagare Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood, lyder:
  ”Som hållbarhetschef vid Axfood har Åsa Domeij drivit ett omfattande och uppmärksammat miljöarbete kring såväl de produkter och livsmedel som säljs, som att anpassa materialet i förpackningar och att införa pantsystem för påsar, saft- och juiceflaskor. Genom Åsas förtjänst har miljöfrågor lyfts inom koncernen med resultat som ett stort ekosortiment, mer närproducerat och hållbarhet i hela ledet från tillverkning till konsument.”

   

  I samband med Återvinningsgalan arrangerar även Wistrand, tillsammans med Recycling & Miljöteknik, seminariet Executive Forum där aktuell lagstiftning på området varvas med berättelser från aktörer i branschen. I år var temat Tiotals miljarder slängs i sjön genom linjära materialflöden, en diskussion som fördes av bl.a. Anders Wijkman (2016 års mottagare av Årets Specialpris), Åsa Romson, branschorganisationer m.fl.

   
  För mer information:
  Rudolf Laurin, partner
  Tel: +46 31 771 21 20

   

   

   

  NYHETSBREV

  Få det senaste från Wistrand direkt i inboxen.

  NYHETSARKIV

  29 Dec 2017
  Dos and don’ts i sociala medier 2018
  28 Dec 2017
  Wistrands Erik Ullberg i Göteborgs-Poste...
  18 Dec 2017
  Wistrand i tidningen Marknadscheferna om...
  15 Dec 2017
  EXECUTIVE FORUM 2018: Tiotals miljarder ...
  13 Dec 2017
  Wistrand biträder Strawberry Properties ...
  13 Dec 2017
  Erik Ullberg och Gunilla Karlsson i GALA...
  12 Dec 2017
  Replik: Kommunalt inflytande – men inget...
  08 Dec 2017
  Wistrand biträder Castellum vid förvärv ...
  07 Dec 2017
  Wistrand biträder Nordic Choice Hotels i...
  06 Dec 2017
  Wistrand biträder vid försäljning av PCS...
  05 Dec 2017
  Wistrand biträder Tacton Systems i samba...
  27 Nov 2017
  Wistrand utser nya delägare