Nyheter 26 januari 2018

Årets Specialpris på Återvinningsgalan

Igår den 25 januari deltog Wistrand Advokatbyrå i Återvinningsgalan, där vi för nionde året i rad fick äran att dela ut Årets Specialpris. Galan ägde rum på Berns i Stockholm, och Åsa Domeij som är hållbarhetschef på Axfood var den som tog hem priset.

Återvinningsgalan arrangeras årligen av facktidskriften Recycling & Miljöteknik tillsammans med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Under en helkväll premieras innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar i återvinningsbranschen. Wistrand är kategoripartner till galan, och får således dela ut pris inom Årets Specialpris. Utmärkelsen går till ”det företag eller den person som på ett enastående och förtjänstfullt sätt verkat för att lyfta fram svensk avfalls- och återvinningsindustri till världsledande och satt fokus på svenskt kunnande inom detta område såväl nationellt som internationellt”.

Motiveringen för årets pristagare Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood, lyder:
”Som hållbarhetschef vid Axfood har Åsa Domeij drivit ett omfattande och uppmärksammat miljöarbete kring såväl de produkter och livsmedel som säljs, som att anpassa materialet i förpackningar och att införa pantsystem för påsar, saft- och juiceflaskor. Genom Åsas förtjänst har miljöfrågor lyfts inom koncernen med resultat som ett stort ekosortiment, mer närproducerat och hållbarhet i hela ledet från tillverkning till konsument.”

I samband med Återvinningsgalan arrangerar även Wistrand, tillsammans med Recycling & Miljöteknik, seminariet Executive Forum där aktuell lagstiftning på området varvas med berättelser från aktörer i branschen. I år var temat Tiotals miljarder slängs i sjön genom linjära materialflöden, en diskussion som fördes av bl.a. Anders Wijkman (2016 års mottagare av Årets Specialpris), Åsa Romson, branschorganisationer m.fl.

Urklipp från tidningen Recycling & Miljöteknik nr 1 2018

För mer information:
Rudolf Laurin, partner
Tel: +46 31 771 21 20