Nyheter 11 mars 2015

Åtråvärd sommarnotarieplats på spel i Wistrands casetävling

Så här års väntar många juriststudenter på besked från advokatbyråerna om de fått plats som sommarnotarie. Wistrand har hittat en annorlunda rekryteringsform och arrangerar en casetävling där vinnaren erhåller en av de åtråvärda platserna. Årets vinnare heter Erica Edman och läser femte terminen vid Stockholms universitet.

Konkurrensen om sommarnotarieplatserna på advokatbyråerna är hård. Antalet sökande per plats uppgår ofta till flera hundra. Förra året erbjöd Wistrand för första gången en möjlighet att genom en casetävling vinna en plats. Den första upplagan vanns av Vandad Ahmedi, som blev en av fyra juriststudenter som under sommaren fick praktisk erfarenhet av att arbeta på en advokatbyrå.

Årets case involverade såväl juridiska som affärsmässiga överväganden. Ett tjugotal studenter lämnade in sina bidrag till en jury bestående av jurister från Wistrand.

”Kreativ rekryteringsform”
Åtta finalister fick sedan presentera sitt resultat muntligt, och av dessa åtta var det Erica Edman som med sina goda juridiska kunskaper förenat med ett gott omdöme och stort engagemang imponerade mest på juryn.

– Jättekul att Wistrand utvecklat ett kreativt och alternativt sätt att rekrytera sommarnotarier. Extra roligt var att det gavs möjlighet att tävla även om man som jag studerar termin fem på utbildningen. Det ges annars inte så stora möjligheter att söka en sådan tjänst, då byråerna ofta helst ser att man ska ha avslutat termin sex. Det var minst sagt nervöst att tävla, men samtidigt var det också det roligaste och mest utmanande jag gjort på länge, säger Erica Edman.

Sara Ehrling är biträdande jurist på Wistrand och ansvarig projektledare för tävlingen.

– Efter att ha genomfört tävlingen för andra året i rad kan jag konstatera att casetävlingar är ett mycket bra och roligt sätt att rekrytera medarbetare. Alla finalister, såväl i år som under förra året, har visat prov på gott omdöme och sociala färdigheter som är viktiga egenskaper när man jobbar på advokatbyrå, säger hon.

För mer information:
Sara Ehrling, biträdande jurist och projektledare för Wistrands casetävling
E: sara.ehrling@wistrand.se
T: +46 8 50 72 00 75