Nyheter 3 oktober 2014

De vann årets upplaga av Wistrands casetävling

För tredje året i rad arrangerade Wistrand sin casetävling vid Stockholms universitet. Och för tredje året i rad stod två tjejer som segrare. Martina Wallin och Jennifer Michelson kammar, förutom äran, hem en resa till ett värde av 12 000 kronor.

 

Wistrands första casetävling arrangerades 2011 vid Göteborgs universitet. Tävlingen blev mycket uppskattad av studenterna och konceptet togs därefter vidare till Lund och Stockholm.
Ämnena varierar från år till år och denna gång stod immaterialrätten i fokus. Caset visade sig utgöra en utmaning för det tjugotal studenter som sökt till tävlingen. Tre lag tog sig till final där de fick presentera muntligt inför en jury bestående av jurister från Wistrand.

Årets vinnarlag bestod av Martina Wallin och Jennifer Michelson, som bägge är 23 år gamla och läser sjätte terminen på juristutbildningen.

– Det har varit jätteroligt och väldigt lärorikt. Vi skulle rekommendera alla juridikstudenter att ta chansen att vara med i sådana här praktiska övningar. Med tanke på hur teoretisk och ibland abstrakt juristutbildningen är, så är det otroligt värdefullt att få öva sig på det praktiska, konkreta arbetet, säger vinnarna.

Klientens intresse i fokus
Caset bestod av ett fiktivt fall baserat på ett antal olika autentiska fall där Wistrand agerat rådgivare. Juryn bedömde sedan bidragen utifrån juridisk korrekthet, affärsmässiga överväganden och språklig stringens. Juryns motivering löd;

”För en väl genomtänkt stämningsansökan avseende varumärkesintrång där deltagarna uppmärksammat klientens intresse av att få igenom ett interimistiskt förbud mot motparten samt visat att de förstått vilka beviskrav som ställs för att domstolen ska kunna meddela ett sådant.”

– Det har varit väldigt roligt att se hur engagerade studenterna har varit. Vi hoppas att tävlingen har gett dem en inblick i hur arbetet på processavdelningen på en affärsjuridisk advokatbyrå kan se ut, kommenterar juryn.

För mer information:
Christina Thörngren, biträdande jurist, Wistrand Advokatbyrå
E: christina.thorngren@wistrand.se
T: +46 8 50 72 00 65

Wistrands casetävling vid Stockholms universitet – tidigare års vinnare
2013: Sandra Röijer och Caroline Nilsson
2012: Frida Gärdin och Josefine Appelgren