Nyheter 22 oktober 2015

De vann årets upplaga av Wistrands casetävling

Wistrands första casetävling arrangerades 2011 vid Göteborgs universitet. Därefter har konceptet tagits vidare även till Stockholm. Tävlingen ger studenterna chansen att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken, i år med särskilt fokus på arbetsmarknadsrätt. Tre av nio lag tog sig till final, där de muntligt presenterade inför en jury bestående av jurister från Wistrand. Oscar Lunde och William Kåge, som läser åttonde respektive sjunde terminen på juristutbildningen, kammade hem segern.

– Det känns jättekul! Det var tuff konkurrens bland alla drivna studenter. Utöver att jobba med de relevanta rättsfrågorna fokuserade vi även mycket på alternativa lösningar och hur vi skulle presentera caset. Tävlingen är en möjlighet att testa sina kunskaper, och vi kan rekommendera alla studenter som är intresserade av affärsjuridik att vara med, kommenterar Oscar och William.

Professionella presentationer
Studenterna tävlar utifrån ett fiktivt case som baseras på ett antal olika autentiska fall där Wistrand agerat rådgivare. Bidragen bedöms sedan utifrån juridisk korrekthet, affärsmässiga överväganden och språklig stringens. Juryns vinnarmotivering löd:

”Oscar och William har lämnat in ett välstrukturerat skriftligt bidrag, såväl avseende brev till klient som utkast till svaromål. Utöver detta visade de god förmåga att anta ett helhetsperspektiv, då de uppmärksammat flera relevanta frågor och bland annat tänkt på möjligheterna till förlikning.”

– Studenternas förmåga att analysera och paketera caset gjorde stort intryck på juryn. Särskilt imponerande var hur finalisterna på ett mycket professionellt och avslappnat sätt presenterade sina lösningar, kommenterar juryn.

– Vi hoppas att studenterna tycker att tävlingen var inspirerande och att möjligheten att omsätta de juridiska kunskaperna i praktiken har fördjupat deras intresse för advokatrollen.

Utöver äran belönades vinnarna med resecheckar till ett värde av 12 000 kronor.

För mer information:
Jörgen Eklund, delägare och ansvarig för Wistrands casetävling
E: jorgen.eklund@wistrand.se
T: +46 8 50 73 00 17

Wistrands casetävling vid Stockholms universitet – tidigare års vinnare
2014: Martina Wallin och Jennifer Michelson
2013: Sandra Röijer och Caroline Nilsson
2012: Frida Gärdin och Josefine Appelgren