Nyheter 31 oktober 2011

De vann Wistrands casetävling i Lund

Albin Larsson, Anders Hilmansson och Filip Pålsson heter vinnarna i den första upplagan av Wistrands casetävling för juridikstudenter på Lunds universitet. I en mycket jämn final deltog sex lag och vinnarna korades under den höstfest som avslutade Lunds arbetsmarknadsdag (JiA-mässan).

Tävlingen var öppen för alla juridikstudenter på Lunds universitet. Sex lag, bestående av två eller tre studenter vardera, gjorde upp i finalen där Albin Larsson, Anders Hilmansson och Filip Pålsson slutligen stod som segrare. Vinnarna belönades med en weekendresa till Barcelona. Men framför allt gav tävlingen praktisk erfarenhet inför det kommande klivet ut i arbetslivet.

– Kombinationen av att få ägna oss åt starkt verklighetsförankrad juridik och ett fantastiskt pris gjorde oss sällsynt motiverade. Där har Juridiska fakulteten mycket att lära, säger de tre vinnarna.

En jury bestående av tre medarbetare från Wistrand, under ledning av Veronika Wasserman som också agerat rådgivare i det fall som caset baserades på, bedömde lagens bidrag utefter juridisk korrekthet, affärsmässiga överväganden och språklig stringens.

Juryns motivering löd;

”Laget har på ett mycket verkligt och strukturerat sätt upprättat en stämningsansökan samt på ett förtjänstfullt sätt muntligen presenterat sin sak. Därtill skall tilläggas att laget på ett initiativfullt och mycket praktiskt (hands-on) sätt redovisat en förlikningsdiskussion som sker mellan ombud och klient.”

– Det var roligt att se hur engagerade studenterna var. Många av dem kommenterade att det var roligt med en tävling som sträckte sig över lite längre tid. De hade omkring en månad på sig att arbeta med caset och kvaliteten på bidragen blev också mycket hög. Framförallt imponerade studenterna i den muntliga delen, kommenterar Veronika Wasserman.

För mer information:
Veronika Wasserman, Wistrand Advokatbyrå
E-mail: veronika.wasserman@wistrand.se
Tel: +46 708 18 92 02

Kontakt