Nyheter 21 mars 2014

DeoDoc vinnare i Wistrand Startup Star 2014 - drivna systrar bakom årets bästa affärsidé

Systrarna Hasti och Hedieh Asadi är hjärnorna bakom DeoDoc – företaget som imponerade mest på juryn i Wistrand Startup Star. Med sin produkt och sitt brinnande engagemang visade de stor affärsmässig potential. Nu kan de bland annat se fram emot gratis juridisk rådgivning från Wistrand under 2014 samt 50 000 kr i aktiekapital från SEB. DeoDoc AB planerar att lansera två produkter för intimhygien – Deowipes och Deospray. Produkterna blir de första i sitt slag i Sverige. De är noggrant gynekologiskt och dermatologiskt testade och lanseras på apotek under maj 2014.

Kompetenta systrar
Hasti Asadi har en examen från Handelshögskolan och Hedieh Asadi är läkare. Kombinationen av affärsbakgrund och medicinsk kompetens imponerade på juryn. Trots att företaget är i sin linda har de redan prisats vid Guldräven, Handelshögskolans största entreprenörstävling och Business Challenge, Svenskt Näringslivs affärsidétävling.

– Det är ett imponerande team med en väl genomarbetad affärsidé och stor marknadspotential. Hasti och Hedieh gjorde verkligen intryck på oss med sin presentation, säger Magnus Forssman, jurymedlem och partner på Wistrand.

Juryns motivering löd:
”Ett imponerande och kompetent team med gedigen medicinsk och affärsmässig bakgrund och en väl genomarbetad affärsidé. Vinnaren har utvecklat en enkel och innovativ nischprodukt med en stor kommersiell potential inom ett sedan länge etablerat marknadssegment.”

– Det är en stor ära att få den här utmärkelsen och det känns fantastiskt att juryn tror på vår idé. Vi kommer lansera på Kronan Droghandel och webbapoteket Apotea under våren, det här ger oss ytterligare en skjuts framåt i vårt lanseringsarbete med stöd och kontakter, säger Hasti Asadi.

Juridik viktigt för startups
Wistrand Startup Star startade 2012 och intresset har ökat varje år. Med tävlingen vill Wistrand hjälpa nya entreprenörer att klara juridiska hinder och utmaningar medan företagarna tryggt kan fokusera på sin kärnverksamhet. Förra årets vinnare Trax har redan hunnit med en USA-lansering av sin GPS-tracker och blivit omskrivna i The New York Times.

– Genom tävlingen får deltagarna möjlighet att knyta värdefulla kontakter med investerare och affärsjurister och en chans att presentera sin idé inför en kunnig och meriterad jury, säger  Anna Forsebäck, advokat på Wistrand.

Prisutdelningen för DeoDoc hölls på Wistrands kontor i Stockholm under torsdagskvällen där entreprenörer och investerare hade samlats för att mingla och se vinnarna koras.

Kort om Wistrand Startup Star
Wistrand Startup Star är en affärsidétävling öppen för nystartade företag med tillväxtpotential. De främsta bidragen presenterar sin idé för en jury. Vinnarna erhåller juridisk rådgivning från Wistrand under ett års tid, motsvarande 50 advokattimmar, uppgradering till aktiebolag från SEB inklusive 50 000 kr aktiekapital, en skräddarsydd mentor från CONNECT, utbildning från Hyper Island samt biljetter till SSES events.

2014 års jury består av Magnus Forssman (partner, Wistrand), Rikard Englund, (företagsmarknadschef, SEB) Jonas Hombert (medgrundare JayCut), Mona Cohen (medlem i Cash is QUEEN och delägare i Stockholms Affärsänglar) och Johan Siwers (ordförande, IAB och medgrundare Recapex).

För mer information:
Anna Forsebäck, advokat/senior associate
E: anna.forseback@wistrand.se
T: +46 8 50 73 00 27, +46 76 115 10 27

Elena Perrone, biträdande jurist
E: elena.perrone@wistrand.se
T: +46 8 50 72 00 22, +46 70 950 72 22

Kontakt