Nyheter 5 december 2019

Ekonomichef till vårt Göteborgskontor

Wistrand är en av Sveriges största advokatbyråer med 200 medarbetare på kontoren i Stockholm och Göteborg. Sedan 1915 har vi levererat affärsjuridisk rådgivning av högsta kvalitet till privata och offentliga aktörer i svenskt och internationellt näringsliv. Vi söker just nu en förändringsorienterad och driven ekonomichef till vårt kontor i Göteborg.

Om tjänsten
Rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen. Du kommer även att arbeta en hel del operativt och vara ett stöd till övriga i ekonomiteamet.

Vi jobbar med att digitalisera våra processer och du kommer att vara den som, tillsammans med teamet, fortsätter att utveckla och ytterligare effektivisera processerna på ekonomiavdelningen. Vi har påbörjat digitaliseringsresan, men det finns fortfarande ett antal manuella processer och rutiner kvar som lämpar sig för digitalisering eller automatisering. Du kommer att vara en drivande kraft i det förändringsarbetet i tät samverkan med ekonomiavdelningen på vårt Stockholmskontor.

Vi erbjuder en omväxlande tjänst med huvudsakligen följande arbetsuppgifter:

  • Personalansvar för ekonomiteamet, bestående av fem personer
  • Coachning och utveckling av medarbetarna i ekonomiteamet
  • Projektledning av digitalisering och automatisering av processer och rutiner på ekonomiavdelningen
  • Ansvarig för månads-, kvartals- och årsbokslut (inklusive K3), årsredovisningar, skatter och avgifter
  • Ansvarig för löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra-, avstämningar, likviditetsplanering och kassaflödeshantering
  • Rapportering till myndigheter, styrelse och delägare
  • Vidareutveckling av ekonomisk rapportering och beslutsstöd till VD, styrelse och delägare, inklusive budget- och prognosarbete med uppföljning
  • Kontaktperson mot banker och revisorer samt leverantörer av affärssystem och tillhörande undersystem (Maconomy, Hogia, Qlikview, m.fl.)

Vem är du?
För att du ska trivas hos oss bör din naturliga inställning vara att ”laget går före jaget”. Som ledare har du förmågan att inspirera och engagera andra, du arbetar med dina medarbetare på ett coachande sätt i syfte att driva arbetet framåt. Du hjälper gärna till där det behövs för att arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen ska bli utförda i tid. Du har erfarenhet av att identifiera förbättringsmöjligheter och har tidigare arbetat med effektivisering och digitalisering av processer inom ekonomi. Du är social, lyhörd och uppskattar att ingen dag är den andra lik.

Du är civilekonom eller motsvarande med 5-10 års erfarenhet av redovisning och ekonomistyrning samt av att leda och fördela arbetet på en ekonomiavdelning. Vi ser helst att du har erfarenhet från medelstort företag, gärna inom konsultbranschen och har du dessutom jobbat i ägarledda företag så är det extra intressant. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du har erfarenhet från affärs- och rapporteringssystem.

Som person är du lösningsorienterad och kommunikativ vilket gör att du snabbt skapar dig förtroende på olika nivåer i vår verksamhet. Du är strukturerad, handlingskraftig och tar egna initiativ för att leda, förbättra och effektivisera inom ditt ansvarsområde. Du har hög integritet, är prestigelös samt kan vara bestämd när det behövs. Du känner dig trygg med att arbeta och kommunicera på såväl svenska som engelska.

Vårt erbjudande
Våra medarbetare utgör kärnan i vår verksamhet. En viktig del av vårt löfte till våra medarbetare är tron på individen och att kunna erbjuda en plattform och arbetsmiljö att utvecklas i tillsammans med övriga kollegor.

Vi erbjuder dig en mycket trevlig arbetsplats där gemenskap och trivsel värderas högt. Vill du bli vår nya kollega?

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals/EQonomy. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren, 0760-00 18 16. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 13 december 2019. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt