Student 18 februari 2011

Juridik i praktiken på prov

Ny studenttävling i Göteborg: Juridik i praktiken på prov

Nils-Erik Jansson, 30 år, och Johan Norin, 23 år, är vinnarna i den första upplagan av Wistrands casetävling för juridikstudenter på Handelshögskolan i Göteborg. I en mycket jämn final deltog fyra lag och vinnarna korades under Göteborgs juriststudenters arbetsmarknadsdag (GAIUS).

Tävlingen var öppen för alla juridikstudenter på Handelshögskolan i Göteborg. Fyra lag, bestående av två studenter vardera, gjorde upp i finalen där Nils-Erik Jansson och Johan Norin slutligen stod som segrare. De glada vinnarna belönades med en weekendresa till Barcelona. Men framför allt gav tävlingen praktisk erfarenhet inför det kommande klivet ut i arbetslivet.

– Ingenjörer och ekonomer har många casetävlingar att välja mellan, men det är en bristvara för oss juriststudenter. Det borde egentligen ingå i utbildningen. Wistrands casetävling var därför en väldigt nyttig erfarenhet inför framtiden, säger Nils-Erik Jansson.

Lagen ställdes inför ett fiktivt fall baserat på ett antal olika verkliga fall där Wistrand tidigare agerat rådgivare. En jury bestående av medarbetare från Wistrand bedömde sedan lagens bidrag utefter juridisk korrekthet, affärsmässiga överväganden och språklig stringens.

Återkommande tävling
Det är första gången Wistrand anordnar tävlingen, men efter positiv respons planeras den nu att bli ett årligen återkommande arrangemang.

– Det var väldigt roligt att se hur engagerade studenterna var. Att utse det vinnande laget var definitivt inte någon lätt uppgift, kommenterar Henrik Svensson, biträdande jurist på Wistrand och en av projektledarna för casetävlingen.

För mer information:
Jörgen Larsson, delägare och ansvarig för Wistrands casetävling
E-mail: jorgen.larsson@wistrand.se
Tel: +46 (0) 31 771 21 27

Kontakt