Student 5 oktober 2012

Lyckad premiär för Wistrands casetävling i Stockholm

Ett fyrtiotal studenter gjorde upp om segern i Wistrands första casetävling för juridikstudenter vid Stockholms universitet. Lyckliga vinnare blev Frida Gärdin och Josefine Appelgren, båda 23 år, som kammade hem förstapriset – en resa för hela laget till ett värde av 12 000 kr.

Wistrands populära casetävling för juridikstudenter arrangeras i år för andra gången i Göteborg och Lund. I Stockholm var det premiär och med 20 anmälda lag blev tävlingen en omedelbar succé. Fyra lag tog sig till final där de fick presentera muntligt inför en jury bestående av tre jurister från Wistrand. Den åtråvärda vinsten – en resa för hela laget till ett värde av 12 000 kr – kammades hem av Frida Gärdin och Josefine Appelgren.

Juryns motivering lyder;

”Väl förberedda och med stort engagemang har laget presenterat en stämningsansökan samt hållit en plädering som visar på en grundlig juridisk analys av caset.”

– Juristutbildningen är till stor del teoretisk så casetävlingar är en bra möjlighet för oss att få praktisk erfarenhet för framtiden. Det roliga med Wistrands tävling var att den sträckte sig över lite längre tid, vilket gjorde att den kändes verklighetsanknuten. Vi har arbetat med caset i snart en månad så att få åka iväg på en resa tillsammans nu ska bli härligt, säger Frida Gärdin och Josefine Appelgren.

Lagen ställdes inför ett fiktivt fall baserat på ett antal olika verkliga fall där Wistrand tidigare agerat rådgivare. En jury bestående av medarbetare från Wistrand bedömde sedan lagens bidrag utifrån juridisk korrekthet, affärsmässiga överväganden och språklig stringens.

– Det märktes att studenterna var väldigt motiverade och det var ingen lätt uppgift att välja en vinnare. Vi försökte att fokusera mycket på att ge konstruktiv feedback till alla tävlande, som en hjälp i deras fortsatta studier och framtida yrkesliv, berättar Christel Rockström, advokat på Wistrand och en av projektledarna för casetävlingen.

För mer information:
Christel Rockström, advokat
E: christel.rockstrom@wistrand.se
T: +46 8 50 72 00 45
Mobil: +46 709 50 72 45