Event Nyheter 8 april 2011

Speed consulting med Wistrand på Start-up Day

På lördag den 9 april samlas över 500 företagsledare, start-upföretag och entreprenörsstudenter på Stockholm School of Entrepreneurship’s (SSES) event Start-up Day. Förutom föreläsningar och workshops, erbjuds deltagarna juridisk rådgivning i form av speed consulting från Wistrand Advokatbyrå, SSES strategiska partner inom juridik.

Intresset för årets upplaga av Start-up Day har varit rekordstort. Eventet är sedan länge fullbokat, med över 500 deltagare och många på väntelistan. En av föreläsarna under dagen är Gustav Borgefalk, medgrundare till Student Competitions, som nyligen vann förstapris i en av USA’s största affärsplanstävlingar, Venture Challenge.

– Gustav Borgefalk och Robert Lyngman, som driver Student Competitions, brinner verkligen för sitt företag och för entreprenörskapet. Det var verkligen inspirerande att se dem berätta om sin affärsidé med sådan entusiasm, säger Anna Forsebäck, jurist på Wistrand Advokatbyrå och en av medlemmarna i den jury som utsåg laget att representera SSES i Venture Challenge.

Wistrand och SSES inledde sitt samarbete i juni 2010, och ett uppskattat och numera återkommande inslag är den speed consulting Wistrand erbjuder deltagare på SSES events.

– Det är viktigt att våra entreprenörer tidigt beaktar alla juridiska aspekter av sin affär, och det vill vi hjälpa dem med genom att erbjuda dem en konsultation med en jurist. Ofta dyker det då också upp nya frågor som många inte tänkt på tidigare, säger Marie Sundström, som ansvarar för samarbetet med Wistrand från SSES.

För Wistrands del innebär samarbetet att man lär känna en viktig målgrupp ännu bättre.

– Det är alltid stimulerande och lärorikt att träffa drivna personer med spännande affärsidéer, och vi lär oss också att bättre förstå deras behov och därmed kunna vässa vårt erbjudande till entreprenörer och start-ups, säger Anna Forsebäck.

För mer information, kontakta:
Marie Sundström, External Relations Manager, Stockholm School of Entrepreneurship, marie.sundstrom@sses.se, 0734-03 52 94, www.sses.se

Anna Forsebäck, Biträdande jurist, Wistrand Advokatbyrå, anna.forseback@wistrand.se, 076-115 10 27, www.wistrand.se

Stockholm School of Entrepreneurship (SSES) Genom att sammanföra fem av Stockholmsregionens främsta akademiska institutioner i ett unikt partnerskap fungerar SSES som en katalysator för kreativitet, innovationer, samarbete och kunskapsutbyte. SSES erbjuder studenter på alla fem universitet fristående högskolekurser i praktiskt entreprenörskap samt ett stort utbud av seminarier och events.

Wistrand har som en av de tidigast etablerade advokatbyråerna i Sverige samlat på sig en gedigen erfarenhet inom affärsjuridikens område. Vi arbetar uteslutande med juridisk problemlösning för privat och offentligt näringsliv och erbjuder kvalificerad rådgivning inom samtliga affärsjuridiska områden. I Sverige har vi kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och är i dag fler än 170 medarbetare. Genom våra etablerade internationella nätverk bistår vi med affärsjuridisk specialistkompetens över så gott som hela den industrialiserade världen.

Kontakt