Student 10 oktober 2013

Succé för Wistrands casetävling 2013

I förra veckan avgjordes Wistrands casetävling för juridikstudenter vid Stockholms universitet. Vinnarna utsågs av en jury från Wistrands processavdelning och avslöjades vid ett mingel i torsdags kväll. De lyckliga vinnarna av en resa till ett värde av 12000 kronor heter Sandra Röijer och Caroline Nilsson.

Wistrands populära casetävling för juridikstudenter arrangeras i samband med JD Career Week. Det var andra året tävlingen hölls i Stockholm och precis som förra året blev tävlingen mycket uppskattad av studenterna. Fyra lag tog sig till final där de fick presentera muntligt inför en jury bestående av tre jurister från Wistrand.

Juryns motivering löd;
”För en skicklig och uttömmande juridisk analys, en genomtänkt rådgivning utifrån klientens perspektiv och en professionellt genomförd muntlig presentation.”

– Det var mycket roligt att se studenternas lösningar på problemen, och särskilt imponerande då några av deltagarna ännu inte studerat de aktuella rättsområdena. Vi hoppas att deltagarna har fått en inblick i hur verksamheten på en affärsjuridisk byrå kan fungera och att vi har bidragit med ett konkret och verklighetstroget case i en annars mycket teoretisk utbildning, kommenterar juryn.

Lagen ställdes inför ett fiktivt fall baserat på ett antal olika verkliga fall där Wistrand tidigare agerat rådgivare. En jury bestående av medarbetare från Wistrand bedömde sedan lagens bidrag utifrån juridisk korrekthet, affärsmässiga överväganden och språklig stringens.

Wistrand advokatbyrå vill framföra varma gratulationer till vinnarna och stort tack till övriga lag som var med i tävlingen!

För mer information:
Jennie Jarl, biträdande jurist
E-post: jennie.jarl@wistrand.se
Tel: +46 8 50 72 00 92
Mobil: +46 709 50 72 92

Kontakt