Pressmeddelanden 26 november 2021

Wistrand biträder i samband med investering i Peas of Heaven

Wistrand har biträtt Peas of Heaven vid en investering i bolaget, i form av en såddfinansiering om ca 27 miljoner kronor, genomförd av Oyster Bay Venture Capital tillsammans med Nicoya.

Peas of Heaven är ett svenskt bolag som tillverkar veganska alternativ till animaliska produkter. Peas of Heaven grundades av bröderna Marcus och Lucas Karlsson år 2018 och har som affärsidé att göra det lättare för människor att äta mindre kött genom att erbjuda de bästa växtbaserade produkterna på marknaden. Peas of Heaven har sedan starten vuxit snabbt och hoppas under år 2021 att nå en omsättning på närmare 60 miljoner kronor. Investeringskapitalet ska bl.a. användas för produktutveckling, för befintliga produktanläggningar och för att säkra bolagets fortsatta tillväxt såväl på hemmaplan som de övriga marknaderna i Norge, Finland, Danmark och på sikt Tyskland.

Investeraren Oyster Bay Venture Capital är ett av Europas ledande s.k. food and beverage tech-riskkapitalbolag och har tidigare genomfört investeringar i svenska bolag, bl.a. i Oatly år 2018. Investeraren Nicoya är ett av Sveriges mest framstående food tech-riskkapitalbolag och var bl.a. en tidig investerare i N!CK”S.

Wistrands team har letts av Hendrik Kangasmuukko och bestått av bl.a. Tobias Bratt (IP/IT), Erik Frykenholt (Bolagsrätt) och klientansvarig Tobias Svadling.