Pressmeddelanden 10 juni 2014

Wistrand biträder Niam i fastighetsaffär

AMF Fastigheter säljer fastigheten Gårda 13:6 i Göteborg till Niam. Tillträde är 30 juni 2014 och köpeskillingen är cirka 950 miljoner kronor. Fastighetens totala yta är cirka 37 000 kvadratmeter och i dag hyr Telia Sonera Sverige samtliga lokaler. Byggår för fastigheten är 1999 respektive 2004.

AMF Fastigheter är en fastighetsägare med ett övergripande uppdrag att bidra till en hög och stabil avkastning till AMF:s pensionssparare. Genom transaktionen koncentrerar AMF Fastigheter sin verksamhet till Stockholm.

– Vi är glada att ägandet av fastigheten nu övertas av Niam som är en etablerad aktör. Istället för att själva bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Göteborg har vi nu valt att fokusera våra investeringar till Stockholmsregionen, säger Fredrik Ronvall, transaktionschef AMF Fastigheter.

– Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och vi bedömer att staden kommer att utvecklas starkt i framtiden. En viktig drivkraft för AMF Fastigheter är att vitalisera och utveckla Stockholm, det gör vi i nära samarbete med Stockholms stad och andra fastighetsägare, säger Fredrik Ronvall.

– Vi är glada över att förvärva en fastighet med en stark hyresgäst och ett bra läge. Vi tror på området som konstant ökar i attraktivitet på kontorsmarknaden i ett växande Göteborg, säger Johan Bergman, vd på Niam.

Catella har varit rådgivare åt AMF Fastigheter i affären.

Wistrands team bestod av ansvarig delägare Nils Sköld samt Björn Ceder, David Skalin, Peter Sandberg och Sara Ehrling.

För mer information:
Nils Sköld, partner
E: nils.skold@wistrand.se
M: +46 70 950 72 27