Pressmeddelanden 17 september 2014

Wistrand biträder Nordic Choice Hotels i nytt hotellprojekt i Stockholm

Nordic Choice Hotels har träffat avtal med AMF avseende uppförande och bedrivande av två nya hotell vid Brunkebergstorg i Stockholm, varav det ena kommer utgöra ett affärshotell och det andra ett Boutiquehotell.

Hotellen, som kommer att ligga i anslutning till Gallerian, är en del av fastighetsägarens ambition att långsiktigt utveckla Galleriankvarteren med dess närområden inom ramen för konceptet ”Urban Escape”. Hotellen kommer bestå av 340 (affärshotellet) respektive 200 (boutiquehotellet) rum och kommer bland annat att erbjuda restaurang- och konferensverksamhet. Hotellkontraktet är enligt AMF det största i Stockholms historia.

Nordic Choice Hotels är ett av Nordens ledande hotellföretag med 170 hotell och drygt 9000 anställda i Norden. Nordic Choice Hotels består av hotellkedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Hotels, Clarion Collection och Nordic Hotels. Nordic Choice Hotels ägs av Petter A. Stordalen.

Wistrand har varit rådgivare vad gäller samtliga legala frågor till Nordic Choice Hotels i tillskapandet av de två hotellen. Wistrands team har bestått av Per Dalemo och Martina Blomberg.

AMF har biträtts av MAQS Advokatbyrå genom Patric Olofsson och Jacqueline Dahl.

För mer information:
Per Dalemo, partner
E: mailto:per.dalemo@wistrand.se
T: +46 708 77 56 73