Nyheter 28 februari 2017

Wistrand biträder säljarna vid överlåtelsen av Linfre Group AB

Wistrand har biträtt säljarna i samband med överlåtelsen av Linfre Group AB (”Linfre”) till Summa Equity.

Linfre är en ledande leverantör av digitala verktyg i skolor och förskolor runt om i Sverige. Varje år arrangerar Linfre över 1 000 utbildningsinsatser om lärande, utveckling och digitalisering. Tiotusentals personer använder Linfres egenutvecklade produkter för lärande. Linfre har idag nästan 100 medarbetare på deras mötesplatser i Göteborg, Stockholm, Malmö, Karlstad och Umeå. Bolaget omsatte 569 miljoner kronor förra året.

Affären har genomförts via ett nybildat holdingbolag i vilket Summa Equity investerat och en av de tidigare huvudägarna återinvesterat. Summa Equity är ett investmentbolag som bildades 2016 av en grupp personer som har en lång erfarenhet från att investera i framgångsrika företag. Summa Equitys huvudfokus är att investera i växande företag med säte i Norden i vilka Summa Equity kan få ett betydande inflytande över bolagsstyrningen.

Wistrands team har huvudsakligen bestått av ansvariga delägarna Per Dalemo (M&A) och Martin Wedén (M&A), biträdda av Peter Brandt (skatt) och Henrik Nordling (M&A). HDR Partners AB har varit säljarnas finansiella rådgivare i affären.

För mer information:
Per Dalemo, partner
E: per.dalemo@wistrand.se
M: +46 708 77 56 73