Pressmeddelanden 2 juni 2021

Wistrand biträder Vertiseit i samband med förvärvet av Grassfish

Svenska retail tech-bolaget Vertiseit har förvärvat Österrikiska Grassfish. Vertiseit är ett svenskt retail-tech-bolag noterat på Nasdaq och Grassfish är ett plattformsföretag inom Retail Digital Signage. Såsom ledande inom varsitt fält, kommer bolagen tillsammans arbeta vidare mot sin vision att forma framtidens retail med hjälp av Digital In-store och bli världsledande inom området.

Grassfish kommer att ingå i Vertiseit-koncernen och tar med sig internationella kunder från mer än 70 länder, såsom DHL, Porsche och BMW, för att nämna några. Dessa läggs till Vertiseits befintliga kunder som bland andra består av Peak Performance, Volvo och Marks & Spencer.

I och med förvärvet kommer bolagen gemensamt kunna erbjuda ett bredare utbud av tjänster, kundsupport på lokala språk och en mer omfattande teknisk kunskap, allt för att på bästa sätt kunna stötta sina kunder, befintliga och framtida, i deras digitala transformation.

Wistrand agerade som Vertiseits huvudrådgivare och Wistrands team har letts av Johannes Wårdman (partner) och Malin Ek (advokat). PHH Rechtsanwälte har varit lokalt ombud för Vertiseit i Österrike och PHH:s team har letts av Rainer Kaspar (partner) och Philip Rosenauer (counsel).

Transaktionen slutfördes den 27 maj 2021.