Nyheter 2 december 2016

Wistrand delar ut Årets Specialpris på Återvinningsgalan

Wistrand Advokatbyrå deltog den 1 december i Återvinningsgalan och delade ut Årets Specialpris för åttonde gången i ordningen. Galan som startade 2007 ägde i år rum på Clarion Hotel Post där närmare 200 deltagare fick se Anders Wijkman ta emot priset.

Återvinningsgalan arrangeras årligen av facktidskriften Recycling & Miljöteknik tillsammans med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Under en helkväll premieras innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar i återvinningsbranschen.

Wistrand kategoripartner
Under galan delas det ut ett antal pris där Wistrand är partner inom Årets Specialpris. Utmärkelsen går till ”det företag eller den person som på ett enastående och förtjänstfullt sätt verkat för att lyfta fram svensk avfalls- och återvinningsindustri till världsledande och satt fokus på svenskt kunnande inom detta område såväl nationellt som internationellt”.

Pristagare: Välkänd aktör inom miljö- och klimatområdet
I år tilldelades priset Anders Wijkman, f.d. politiker och generalsekreterare för Röda Korset och Naturskyddsföreningen, numera engagerad i miljöfrågor på heltid. Priset överlämnades av Wistrands miljörättsexpert Tove Andersson.

Juryns motivering lyder: Anders Wijkman är en mycket välkänd aktör inom miljö- och klimatområdet både här i Sverige och internationellt. Han är en aktiv opinionsbildare på olika samhällsarenor, och inte minst på sociala medier. Han har lyft upp klimatfrågan och vikten av den verkligt cirkulära ekonomin på den politiska agendan, såväl nationellt som internationellt. Hans erfarenhet från olika yrken, uppdrag och samhällssektorer, gör att Sverige har fått en röst i världen. Anders har verkligen förtjänat all uppmärksamhet, och genom sitt stora engagemang kan hans betydelse för svensk återvinning och avfallshantering i världen inte nog understrykas.

I samband med Återvinningsgalan arrangerar även Wistrand, tillsammans med Recycling & Miljöteknik, seminariet Executive Forum där aktuell lagstiftning på området varvas med berättelser från aktörer i branschen.

För mer information:
Tove Andersson, partner
E-post: tove.andersson@wistrand.se
Tel: +46 768 69 70 78