Event 16 november 2010

Wistrand erbjuder ”speed consulting”

Imorgon samlas över 600 företagsledare, start-upföretag och entreprenörsstudenter på Stockholm School of Entrepreneurship’s (SSES) framåtblickande event Good Morning 2020. Under dagen erbjuder Wistrand, SSES strategiska partner inom juridik, ”speed consulting” där entreprenörerna kan få svar på sina juridiska frågor eller bolla sin affärsidé med en jurist.

Sedan maj i år, då samarbetet mellan Wistrand och Stockholm School of Entrepreneurship inleddes, har jurister från advokatbyrån medverkat vid flera av SSES aktiviteter.

– Wistrands jurister har varit väldigt uppskattade bland våra studenter och start-upföretag när de deltagit i våra aktiviteter. Bland annat har de suttit med i juryn som tar ut våra studentlag för internationella tävlingar. Där blir de ett viktigt komplement till övriga jurymedlemmar, och ställer ofta frågor som kanske inte studenterna har tänkt över. Det är viktigt att våra entreprenörer tidigt beaktar alla juridiska aspekter av sin affär, säger Marie Sundström, som ansvarar för samarbetet med Wistrand från SSES.

Under Good Morning 2020 får deltagarna möjlighet att boka in sig på 10-minuterskonsultationer med Wistrands jurister. Vanliga frågor som entreprenörerna vill diskutera är bland annat ägandefrågor, aktieägaravtal, användarvillkor, anställningsfrågor och exits.

– Samarbetet med SSES har varit mycket givande för Wistrand. Vi har fått möjlighet att träffa många drivna personer med spännande affärsidéer och dessutom fått en unik möjlighet att nå ut med budskapet att vi har tjänster som specialanpassats för entreprenörer och start-ups, säger Magnus Forssman, partner på Wistrand.

För mer information, kontakta:
Marie Sundström, External Relations Manager, Stockholm School of Entrepreneurship
marie.sundstrom@sses.se, 0734-035294

Magnus Forssman, Partner, Wistrand Advokatbyrå
magnus.forssman@wistrand.se, tel: 0709- 50 72 69

Stockholm School of Entrepreneurship (SSES)
Genom att sammanföra fem av Stockholmsregionens främsta akademiska institutioner i ett unikt partnerskap fungerar SSES som en katalysator för kreativitet, innovationer, samarbete och kunskapsutbyte. SSES erbjuder studenter på alla fem universitet fristående högskolekurser i praktiskt entreprenörskap samt ett stort utbud av seminarier, nätverksmöjligheter och events.