Nyheter 28 april 2010

Wistrand inleder ett samarbete med SSES

Stockholm School of Entrepreneurship (SSES) och Wistrand Advokatbyrå inleder ett strategiskt partnerskap. Samarbetet innebär att jurister från Wistrand kommer medverka vid utvalda kurser, seminarier och events som SSES anordnar för att erbjuda sin kompetens till de unga entreprenörerna.

Syftet med SSES strategiska partnerskap är att kunna erbjuda studenterna och de unga entreprenörerna bra kontakter med framstående aktörer inom viktiga branscher.  För entreprenörer har de juridiska frågorna stor betydelse från starten.

– Det är viktigt att våra studenter och entreprenörer i ett tidigt skede får komma i kontakt med en jurist. De behöver hjälp med allt ifrån att testa om sin idé är juridisk hållbar till att få råd kring vad de bör tänka på om de tar in externt kapital.  Därför känns det jättebra att vi etablerat detta samarbete med Wistrand som engagerad partner, säger Marie Sundström som ansvarar för samarbetet från SSES.

Partnerskapet innebär att Wistrand kommer medverka som gästföreläsare i utvalda akademiska kurser i praktiskt entreprenörskap, samt vid en rad olika aktiviteter och events som SSES arrangerar.

– Vi känner oss stolta att starta ett samarbete med en av världens ledande akademiska institutioner inom entreprenörskap. Med tanke på att entreprenörskapet är alltmer väsentligt i den moderna ekonomin, är det en merit att kunna bidra till den professionella undervisningen i dessa färdigheter. Samarbetet ger oss samtidigt en utmärkt möjlighet att utöka vårt professionella nätverk inom en fantastiskt rolig och inspirerande målgrupp, framtidens yngre entreprenörer, säger Magnus Forssman, delägare på Wistrands M&A avdelning.

Läs mer här.

Kontakt