Nyheter 31 oktober 2011

Wistrand ny huvudpartner till Connect Östra Sverige

Nu blir Wistrand Advokatbyrå ny huvudpartner till Connect Östra Sverige, en ideell förening som stimulerar skapandet och utvecklingen av tillväxtföretag. Därmed försätter Wistrands engagemang för entreprenörs- och tillväxtföretag.

Connect sammanför entreprenörer med kompetens och kapital. Bland annat genom att bygga nätverk mellan tillväxtföretag, det etablerade näringslivet, finansiärer och professionella rådgivare.

– Många företag i tidigt skede spenderar mer tid på att söka kapital än att utveckla sina affärer. Genom Connect får företagen kontakt med spetskompetenser från näringslivet, vilket ökar deras möjligheter att växa. Wistrand kommer att spela en viktig roll i den här tillväxtprocessen, säger Lillemor Karlsson, vd på Connect Östra Sverige.

Stort entreprenörsengagemang
Wistrand har sedan tidigare ett stadigt engagemang gentemot entreprenörsföretag och är även samarbetspartner till Stockholm School of Entrepreneurship (SSES). Det är i rollen som rådgivare inom den löpande affärsjuridiken som Wistrand blir huvudpartner till Connect.

– Entreprenörs- och tillväxtföretag spelar en otroligt viktig roll för företagarsverige. Speciellt i oroliga finansiella tider är det viktigt att bidra till att fortsätta utveckla dessa företag, säger Peter Helle, advokat och delägare på Wistrand Advokatbyrå.

Spetskompetens via språngbrädor
Seniora rådgivare från Wistrand kommer att lämna juridiska råd till Connects medlemsföretag. Bland annat genom nätverksträffar och Connects språngbrädeprocess, vilket innebär att man skräddarsyr en expertpanel som ger rådgivning till medlemsföretaget.

– Wistrand har spetskompetens inom affärsjuridikens alla områden. Genom detta samarbete kan Connects medlemmar ta del av denna kompetens. Samtidigt som vi breddar vårt nätverk, säger Peter Helle.

Bland Connects övriga huvudpartners finns till exempel Grant Thorton, Almi Företagspartner och Deloitte.

För mer information:
Peter Helle, delägare, Wistrand
E-post: peter.helle@wistrand.se
Tel: +46 8 50 72 00 67
Mobil: +46 709 50 72 67

Lillemor Karlsson, vd Connect Östra Sverige
E-post: lillemor.karlsson@connectost.se
Tel: +46 8 79 12 946
Mobil: +46 736 20 06 48

Wistrand Advokatbyrå
Wistrand är en av Sveriges äldsta och största affärsjuridiska byråer och erbjuder kvalificerad juridisk rådgivning inom samtliga affärsjuridiska områden till privat och offentligt näringsliv. Wistrand har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med fler än 180 medarbetare. Genom vårt etablerade internationella nätverk bistår vi med affärsjuridisk specialistkompetens över så gott som hela den industrialiserade världen.

Connect Östra Sverige
Connect sammanför entreprenörer med kompetens och kapital genom att bygga nätverk mellan tillväxtföretag, det etablerade näringslivet, professionella rådgivare, finansiärer, studenter och forskare. CONNECT arbetar med två beprövade tillväxtprocesser; Språngbrädeprocessen vänder sig till nya tillväxtföretag med hög unicitet och FöretagsAcceleratorn® vänder sig till etablerade företag som vill växa strategiskt av egen kraft.