Nyheter 7 december 2011

Wistrand och Recycling delade ut miljöpris till Göteborgs stad

Swerec, Eskilstuna kommun och Göteborgs stad var några av vinnarna på årets Återvinningsgala, som anordnades av tidningen Recycling & Miljöteknik den 1 december. En nyhet för i år var det Executive Forum som anordnades av tidningen tillsammans med Wistrand i anslutning till galan.

Årets gala besöktes av närmare 200 gäster, av vilka de mer namnkunniga var miljöminister Lena Ek och miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

Wistrand har varit med sedan starten 2007 och sponsrar det specialpris som tilldelas ”det företag eller den person som på ett enastående och förtjänstfullt sätt verkat för att lyfta fram svensk avfalls- och återvinningsindustri till världsledande och satt fokus på svenskt kunnande inom detta område såväl nationellt som internationellt”.

I år gick utmärkelsen till Göteborgs stad, för deras miljöprojekt ”Leva Livet”. Projektet har pågått under ett års tid med syfte att förmå ett antal familjer och kända Göteborgsprofiler – som t.ex. Alexandra Zazzi – att leva ett grönare liv. Projektet ledde bland annat till att familjerna minskade sitt matavfall med en fjärdedel.

I samband med galan arrangerade Wistrand och Recycling ett seminarium på temat kemikalier. Inspiration till temat hämtades ur fjolårets vinnare av specialpriset. Stefan Jarl prisades då för sin dokumentärfilm ”Underkastelsen”, som handlar om hur människor påverkas av de kemikalier som vi dagligen kommer i kontakt med. Bland talarna på torsdagens seminarium fanns Mona Blomdin-Persson från Kemikalieinspektionen, Sara Sundgren, Miljömålsberedningen och Rudolf Laurin, Wistrand.

– Wistrand har en lång tradition av biträde till avfalls- och återvinningsbranschen. När vi för fem år sedan blev tillfrågade om vi ville engagera oss ytterligare utöver våra återkommande artiklar i tidningen, var beslutet inte svårt. Årets prisutdelning och premiären för seminariet har mer än bekräftat hur rätt detta var, säger Rudolf Laurin.

För mer information:
Rudolf Laurin, delägare, Wistrand Advokatbyrå
E-post: rudolf.laurin@wistrand.se
Tel: +46 31 771 21 20
Mobil: +46 708 81 28 44

Bild nedan:
Rudolf Laurin, Wistrand
Maria Ivarsson, Göteborgs stad
Gustav Fridolin, Miljöpartiet
Fotograf: Torbjörn Larsson