Nyheter 7 december 2012

Wistrand och Recycling delar ut miljöpris till Håkan Rylander

Den fjärde upplagan av Återvinningsgalan har gått av stapeln. Runt 150 personer samlades i det anrika danspalatset Nalen för att hylla branschens hjältar. Årets specialpris, sponsrat av Wistrand Advokatbyrå, tilldelades Sysavs vd Håkan Rylander. Läkaren Jan Rapp tilldelades ett hedersomnämnande i samma kategori.

Wistrand har varit med sedan starten 2007 och sponsrar det specialpris som tilldelas ”det företag eller den person som på ett enastående och förtjänstfullt sätt verkat för att lyfta fram svensk avfalls- och återvinningsindustri till världsledande och satt fokus på svenskt kunnande inom detta område såväl nationellt som internationellt”. Tidigare år har priset tilldelats bland andra Göteborgs stad, för deras miljöprojekt ”Leva Livet” samt Stefan Jarl, för sin dokumentärfilm ”Underkastelsen”.

Rudolf Laurin från Wistrand delade ut priset, som i år gick till Sysavs vd Håkan Rylander, för hans 40-åriga yrkeskarriär inom sektorn, där han verkat på ett internationellt plan inom både ISWA och Cewep. Förlossningsläkaren, tillika miljökämpen, Jan Rapp tilldelades ett hedersomnämnande i denna kategori.

Juryns motivering lyder;
Personen som tilldelas Årets Specialpris har under en lång tid verkat i och för avfalls- och återvinningssektorns bästa. Vinnaren har dedikerat hela sitt liv åt avfallsfrågor och är fortsatt en stark röst såväl i Sverige som internationellt i återvinningsfrågor.

– Jag värderar priset högt och är oerhört stolt, glad och lite rörd över den ära som vederfarits mig genom utmärkelsen. Nomeringen från Sysavs styrelse och personal värmde alldeles speciellt. Jag är väldigt tacksam mot alla som backat upp mig genom åren och som gett mig chansen att få engagera mig i såväl nationella som internationella nätverk, säger Håkan Rylander.