Event 20 april 2021

Wistrand partner till golftävlingen Scandinavian Mixed

Den 10–13 juni spelas Europatourtävlingen Scandinavian Mixed hosted by Henrik Stenson and Annika Sörenstam på Vallda Golf & Country Club utanför Göteborg.

För första gången ska de bästa herrarna och de bästa damerna tävla gemensamt om en och samma prispott och pokal. Tävlingen är lanserad som världens första helt jämställda golftävling! Vi är stolta över att vara samarbetspartner till Scandinavian Mixed som inte bara är en golftävling där de bästa golfspelarna gör upp om vinsten, utan som också tar tydlig ställning för jämställdhet. Med Scandinavian Mixed visar golfen vägen för fler arenor, även utanför sportens värld.

”Vi är glada att återigen jobba tillsammans med Wistrand Advokatbyrå. I Wistrand får vi en en stark partner med lokal förankring. Wistrands hållbarhetsarbete ligger i framkant och passar väl med vårt evenemangs värdegrunder” säger Claes Nilsson, Commercial Director Scandinavian Mixed.

Scandinavian Mixed
Scandinavian Mixed är världens första mixade golftävling. 10-13 juni 2021 möts Europatourens bästa damer och herrar. 78 män och 78 kvinnor ska tävla mot varandra, på samma bana, i samma tävling. Och Sveriges genom tiderna bästa spelare, Annika Sörenstam och Henrik Stenson, står som värdpar för tävlingen.

Europatouren
Europatouren hyllar golf på högsta möjliga globala nivå i en kombination av nytänkande, mångfald och golf i världsklass. 2021 kommer Europatourens International Schedule att innehålla minst 48 turneringar i 31 länder, inklusive åtta Rolex Series-tävlingar, allt som en del av ”Race to Dubai”. Europatouren är också ledande partner i Ryder Cup Europe, organisationen som tillsammans med PGA of America administrerar golfens största lag-tävling, The Ryder Cup.