Pressmeddelanden 13 december 2019

Wistrand rekryterar advokaten Nina Baecklund till rekonstruktion och obestånd

Wistrand Advokatbyrå förstärker sitt erbjudande inom obeståndsjuridik ytterligare genom rekryteringen av  Nina Baecklund som Specialist Counsel.

Nina Baecklund har arbetat inom det insolvensrättsliga området sedan 2003 och förutom uppdrag som konkursförvaltare och likvidator arbetar hon dagligen med de juridiska frågor som uppkommer vid en obeståndssituation.

Wistrands obeståndsteam är redan topprankat av både Chambers och Legal 500. Med Nina förstärks kompetensen ytterligare då Nina är en av endast två svenska obeståndsjurister som Legal 500 rankat som ”Next Generation Partner”. Den andra svensk som har samma ranking är Fredrik Thor hos Wistrand.

”Vi är mycket glada att Nina valt att komma till oss. Hon har gedigna kunskaper inom obeståndsområdet och även stor erfarenhet av internationella uppdrag. Dessutom utökar vi vår grupp med ännuen konkursförvaltare vilket ytterligare stärker vår position som ledande fullservicebyrå med en stark grupp inom rekonstruktion och obestånd”, säger Christian Bergqvist, Partner och gruppchef för Wistrands obeståndsteam i Stockholm.

Nina börjar på Wistrand den 3 mars 2020 och närmast kommer hon från Setterwalls advokatbyrå.

För mer information:
Christian Bergqvist, Advokat/Partner
E-post: christian.bergqvist@wistrand.se
Tel: +46 8 50 72 00 81
Mobil: +46 709 50 72 81