Pressmeddelanden 15 augusti 2012

Wistrand rekryterar obeståndsexperten Niklas Körling

Efter tunga rekryteringar inom skatt, bank & finans och fastigheter förstärker nu Wistrand ytterligare inom obestånd genom rekryteringen av Niklas Körling som ny delägare på Stockholmskontoret.

– Det har varit ett händelserikt år på Wistrand, med spännande uppdrag och flera tunga rekryteringar. Under hösten förstärkte vi inom skatt i och med samgåendet med Haglund & Partners i Göteborg och i våras rekryterade vi Nils Sköld, Håkan Lindgren och två seniora biträdande jurister inom bank & finans och fastighet. Vi fortsätter att satsa framåt och befäster nu ytterligare vår position som en ledande fullservicebyrå i Sverige, säger Fredrik Råsberg, managing partner på Wistrands Stockholmskontor.

Niklas Körling är främst verksam inom obestånd och rekonstruktioner och kommer närmast från Setterwalls. Han har tidigare suttit som sekreterare i Rekonstruktör & Konkursförvaltarkollegiet och är idag aktiv medlem av Europeiska kommissionens Group of Private Experts on cross-border insolvency. Han är också Sveriges representant i Council för INSOL Europe.

– Niklas är en mycket uppskattad och skicklig jurist som vi är väldigt glada att få välkomna till oss. Han har god erfarenhet av obeståndsrättsliga frågor inom ett brett spektrum av branscher och ett internationellt kontaktnät som ytterligare kommer att stärka Wistrands position som en av de främsta byråerna inom obestånd, säger Fredrik Råsberg.

– Wistrand har en spännande tillväxtstrategi och höga ambitioner. Jag har följt deras utveckling de senaste åren och ser fram emot att nu bli en del av den satsning som byrån gör, säger Niklas Körling.

För mer information:
Fredrik Råsberg, Managing Partner
E: fredrik.rasberg@wistrand.se
T: +46 8 50 72 00 47
M: +46 709 50 72 47