Nyheter 4 juni 2012

Wistrand växer vidare i Point Hyllie

Malmös nya stadsdel Point Hyllie växer vidare och snart står Etapp 2 färdigt. Wistrand är den första advokatbyrån som väljer att flytta sitt kontor till det expansiva området.

– Dels handlar det om att vi får lokaler som är bättre anpassade för vår verksamhet. Men framför allt innebär flytten att vi får ett mycket lättillgängligt kontor för våra klienter med extremt goda kommunikationer och att vi tar ett steg närmare en internationell affärsmiljö. Det blir betydligt enklare och smidigare att snabbt och effektivt röra sig i hela Öresundsregionen, säger Lennart Olsson, delägare på Wistrand.

Hyllie har en stark internationell prägel och kommer att bli en viktig knutpunkt för pendlare till och från övriga Europa. Den nya tågstationen kommer att trafikeras av cirka 400 tåg per dygn med avgångar var sjätte minut. Kastrup, som ligger 15 minuter bort, är den flygplats med flest utresedestinationer i hela Norden.

– Tillväxtprognosen för företagande i Malmö är positiv just nu och vi ser att fler och fler internationella bolag intresserar sig för regionen. Hyllie har givetvis spelat en viktig roll i detta. Nu påbörjas också byggandet av bostäder i den nya stadsdelen, vilket kommer att underlätta expansionen ytterligare. Bara köpcentrat Emporia kommer att sysselsätta närmare 3 000 personer, säger Pehr Andersson, näringslivsdirektör på Malmö Stad.

Den 15 juni går flyttlasset för Wistrands jurister. Byrån är den första advokatbyrån som flyttar till Hyllie.

– I Malmö har många byråer valt att flytta till Västra Hamnen, men vi tyckte att det kändes spännande att istället prioritera tillgängligheten och närheten  till kontinenten och våra danska kollegor, säger Lennart Olsson.

Och byrån siktar högt.

– Vår ambition är att fördubbla antalet jurister inom tre år, säger Lennart Olsson.

För mer information:
Lennart Olsson, partner
E: lennart.olsson@wistrand.se
T: +46 40 669 71 18
M: +46 70 58 57 699

Kontakt