Nyheter 15 november 2017

Wistrand Women: Emma Wiklund om vägen från supermodell till entreprenör

I förra veckan var det återigen dags för Wistrand Women som i år gästades av Emma Wiklund. Wistrand Women, nätverket som syftar till att få fler kvinnor på chefspositioner och i styrelser, kunde välkomna ett hundratal kvinnor till Clarion Hotel Post där eventet ägde rum.

Emma Wiklund var inbjuden för att tala om hennes karriär från supermodell till entreprenör, och gjorde så med både humor och allvar. Emma berättade om vägen från matkedjan i Jönköping till modevisningar för Chanel, styrelseuppdraget för Lindex och slutligen lanseringen av hennes eget bolag och hudvårdsmärke, Emma S. som tagits emot av marknaden med öppna armar.

– Att ta in Emma som föreläsare på Wistrand Women är att gå helt i linje med vårt syfte med nätverket Wistrand Women. Emmas något annorlunda karriärresa och erfarenheter kan vi alla inspireras av och jag hoppas att våra gäster nu vågar satsa på de eventuella affärsidéer de sitter inne med, säger Maria Kosteska Fägerquist, advokat och partner på Wistrand Advokatbyrå.

Detta är elfte gången i ordningen som Wistrand Women arrangeras. Tidigare år har intressanta föreläsare som Camilla Thulin, Kajsa Bergqvist och Agnes Wold gästat eventet för att bidra med sina kunskaper och erfarenheter.

Wistrand Women startades 2007 av Wistrand Advokatbyrå som ett forum i syfte att få in fler kvinnor i ledande positioner och styrelser. Intresset för nätverket har från start varit stort och även växt med åren. Wistrand Women har numera även sin givna plats som en del i Wistrand Advokatbyrås arbete med social hållbarhet och jämställdhet.

För mer information:
Maria Kosteska Fägerquist, Advokat/Partner
E: maria.kosteska.fagerquist@wistrand.se
T: +46 31 771 21 31