Nyheter 7 november 2016

Wistrand Women firar tio år – gästas av Agnes Wold

För tionde året i rad bjuder Wistrand Advokatbyrås kvinnliga jurister i Göteborg in sina kvinnliga affärskontakter till Wistrand Women. Nätverket syftar till att få fler kvinnor på chefspositioner och i styrelser och har vuxit sig stort. Närmare 100 kvinnor sluter upp på torsdag kväll för att lyssna på den färgstarka Agnes Wold.

Wistrand Women startades av delägarna Anne-Marie Pouteaux och Margareta Andersson på Wistrand Advokatbyrå som ett forum för kvinnor i chefspositioner. De ansåg båda att något liknande saknades i Göteborg, och att det skulle kunna vara ett steg på vägen för att få fler kvinnor i ledande positioner. Intresset för nätverket har från start varit stort och även växt med åren. Wistrand Women har numera även sin givna plats som en del i Wistrand Advokatbyrås arbete med social hållbarhet och jämställdhet.

– När tidskriften Advokaten nyligen gjorde ett reportage om hållbarhetsfrågor var vi stolta över att kunna omnämna Wistrand Women som funnits i tio år, säger Tove Andersson, delägare på Wistrand. Vi hoppas just att det kan leda till fler kvinnor i ledande positioner, i samhället i stort men också i vår egen verksamhet och bransch, säger hon.

Årets talare också årets kvinna
Tidigare år har Wistrand Women presenterat talare som Martina Bonnier, Mia Skäringer och Kajsa Bergqvist. I år är det Agnes Wold, överläkare och professor inom klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin, som står på scen. Agnes är i år också utnämnd till årets kvinna av Expressen och gör rent hus med moralistmyter och vedertagna sanningar. Temat för föredraget på Wistrand Women är ”Damm- och bacillskräck förr och nu”.

– Vi försöker att hitta färgstarka talare inom olika områden som vi hoppas våra gäster ska finna intressanta att lyssna på. Det är en lång process varje år för oss att hitta ”rätt” talare. Vi vill att våra gäster ska känna att de bjuds på nya vinklar varje år. Och att vi ger en värdefull plattform för erfarenhetsutbyte och kontaktskapande, säger Ann Schröder, delägare på Wistrand.

För mer information
Tove Andersson, Advokat/Partner
E: tove.andersson@wistrand.se
T: +46 31 771 21 74
M: +46 768 69 70 78