Nyheter 22 november 2018

Wistrand Women gästades av Thomas Erikson

Torsdagen den 15 november samlades 130 kvinnor från näringslivet på Clarion Hotel Post för årets Wistrand Women, där vi fick ta del av författaren Thomas Eriksons föreläsning om mänsklig och effektiv kommunikation.

Thomas är författare av tre populärvetenskapliga böcker om kommunikation och mänskligt beteende; Omgiven av idioter, Omgiven av psykopater och Omgiven av dåliga chefer. Böckerna har varit och är en enorm succé både i Sverige och utomlands, och under en timmes föreläsning fick medlemmar i nätverket Wistrand Women ta del av Thomas teorier och erfarenheter.

– Medlemmarna i vårt nätverk Wistrand Women är mitt i karriären och möter människor dagligen i vitt skilda sammanhang. Jag tror att vi alla fick oss en tankeställare efter Thomas föreläsning om hur vi kan bemöta och förstå människors olika beteenden, säger Tove Rosén Johansson, advokat och partner på Wistrand Advokatbyrå.

Wistrand Women arrangerades i år för tolfte året i rad, och för tredje gången på Clarion Hotel Post i Göteborg. Tidigare år har evenemanget gästats av bland andra Martina Bonnier, Mia Skäringer och Emma Wiklund.

Wistrand Women startades 2007 av Wistrand Advokatbyrå och delägarna Anne-Marie Pouteaux och Margareta Andersson som ett forum i syfte att få in fler kvinnor i ledande positioner och styrelser. Intresset för nätverket har från start varit stort och även växt med åren. Wistrand Women har numera även sin givna plats som en del i Wistrand Advokatbyrås arbete med social hållbarhet och jämställdhet.

– I år deltog ett rekordstort antal gäster vid evenemanget, och det är en fröjd att få se så många kvinnor från olika branscher och yrkeskategorier dela erfarenheter och knyta kontakter. Det tycker jag visar på ett behov av denna sorts mötesplattform, säger Maria Kosteska Fägerquist, advokat och delägare på Wistrand Advokatbyrå.

För mer information:
Maria Kosteska Fägerquist, Advokat/Partner
E: maria.kosteska.fagerquist@wistrand.se
T: +46 31 771 21 31

Tove Rosén Johansson, Advokat/Partner
E: tove.rosen.johansson@wistrand.se
T: +46 31 771 21 44