Event Nyheter 29 november 2012

Wistrand Women: Här finns hundratals kvinnor redo för styrelsearbete

Igår bjöd Wistrand Advokatbyrå i Göteborg för sjätte året i rad in till Wistrand Women, ett nätverk som syftar till att få fler kvinnor på chefspositioner och i styrelser. Årets upplaga lockade drygt 120 kvinnliga gäster från det västsvenska näringslivet som fick höra skådespelerskan Mia Skäringer tala om hur man kan använda sina personliga kvaliteter i yrkeslivet.

Initiativtagare till Wistrand Women är advokaterna Anne-Marie Pouteaux och Margareta Andersson vid Wistrand Advokatbyrå.

– Vi såg att det saknades ett forum för kvinnliga ledare att skapa affärskontakter i Göteborg och började samla ihop namn på kvinnliga ledare med intresse både för operativa befattningar och styrelsearbete. Idag består listan av omkring 400 namn, säger Margareta Andersson.

Anne-Marie Pouteaux, som själv har lång erfarenhet av styrelsearbete, hoppas att nätverket kan leda till att fler kvinnor tar plats i styrelser.

– Att intresse finns bland de kvinnor vi möter råder det ingen tvekan om. Nu är det också upp till valberedningarna att lyfta fram dessa namn, säger hon.

Wistrand Women arrangerades i år för sjätte året i rad. 2011 talade Camilla Thulin och Ted Hesselblad på temat vilka signaler vårt yttre sänder och under årets träff, som hölls på Restaurang Ritz, berättade Mia Skäringer om sina tankar kring hur vi använder våra personliga kvaliteter i yrkeslivet.

Mia Skäringer berättade om de egenskaper som hon identifierat att hon själv använder i sin yrkesroll; sin uppriktighet, sin överkänslighet och att eftersträva levande möten framför invanda mönster och roller. För att uppnå det sistnämnda uppmanade hon åhörarna att försöka bryta sin invanda roll och se vad som händer i mötet med andra människor. Om inte du beter dig som du förväntas göra måste även den du möter lämna sin invanda roll och det är då det levande mötet uppstår.

För mer information:
Margareta Andersson, partner
E: margareta.andersson@wistrand.se
M: +46 708 25 15 96