Nyheter 7 oktober 2013

Wistrand Women: Kajsa Bergqvist om att våga utmana sig själv

I torsdags bjöd Wistrand Advokatbyrå i Göteborg för sjunde året i rad in till Wistrand Women, ett nätverk som syftar till att få fler kvinnor på chefspositioner och i styrelser. Idrottsprofilen Kajsa Bergqvist var kvällens gäst och hon talade om vikten av att våga utmana sig själv.

Initiativtagare till Wistrand Women är advokaterna Margareta Andersson och Anne-Marie Pouteaux på Wistrand Advokatbyrå. Vid årets event inledningstalade advokaterna Tove Andersson och Ann Schröder, båda delägare på byrån sedan årsskiftet.

– Wistrand Women är vårt nätverk för kvinnliga affärskontakter. Syftet är att skapa en mötesplats för erfarenhetsutbyte, kontaktskapande och i förlängningen förhoppningsvis få se fler kvinnor i ledande positioner i samhället, säger Tove Andersson.

Trots att frågorna uppmärksammats under lång tid fortsätter kvinnorna att lysa med sin frånvaro i styrelser. Ann Schröder menar att Wistrand Women tydligt visar att det inte råder någon brist på kompetenta kvinnor i regionen.

– Vi hoppas att vi med vårt arrangemang kan hjälpa till att lyfta fram dessa så att fler namn når fram till valberedningarna, säger hon.

Wistrand Women arrangerades i år för sjunde året i rad. Under förra årets träff berättade skådespelerskan Mia Skäringer om hur vi använder våra personliga kvaliteter i yrkeslivet. I år, då eventet hölls på River Café, talade Kajsa Bergqvist om hur hon har arbetat med tydliga mål under sin idrottskarriär och hur hon har tagit sig igenom svårigheter och skador. Hon berättade om sin ”vinnarskalle” och underströk vikten av att inte vara rädd för förändringar.

– Det var en inspirerande grupp att tala inför, säger Kajsa Bergqvist, som efter föredraget svarade på deltagarnas frågor och mottog rungande applåder.

För mer information:
Tove Andersson, delägare, Wistrand Advokatbyrå
E-post: tove.andersson@wistrand.se
Tel: +46 31 771 21 74
Mobil: +46 768 69 70 78